Онлайн обучение


Този тип обучение се предлага с цел заетостта на студентите, а и като практика се доказва, че е доста ефикасен, поради фактора време.

Модулите са 13 на брой, като всеки един е със заетост шестнадесет астрономически часа. На всеки три модула се провеждат лекции за теоретичната и практичната част на живо, като всеки студент има право на 2 разяснителни часа за всеки модул чрез помощта на скайп. Лекциите и материалите се изпращат по електронен път. В материалите е залегнала идеята и философията за съвременния начин на лечение от гледна точка на изключително интоксикирания човешки организъм от към начин на хранене, замърсена околна среда, стрес и все по-широко разпространените ятрогенни заболявания. В днешно време хомеопатите лекуват според идеята за пациента от времето на Ханеман преди 200 години, когато конституцията на същия е била много по здрава и цялостна, когато е нямало пречки за лечение от така упоменатите по-горе фактори за разрушаване здравето като цяло. Под цялостна конституция разбираме цялата гама на човешката биохимия от към минерали, витамини, аминокиселини, ензими и не на последно място микрофлората. Тук ясно говорим за клетъчен баланс. По времето на Ханеман не е имало такъв широк спектър на автоимунни, дегенеративни и други заболявания.

Колежът е с авангардно мислене от гледна точка на комплексния начин на лечение, според сериозността на заболяванията.
В обучението влизат следните предмети:

Натуропатия:

Означава да живееш според законите на природата. Лечението се извършва с всичко, което тя ни предоставя, като отвари и смеси от билки и тинктури за органова подкрепа. Според нея, нашата фармакология трябва да започне от кухненската лавица с подправки. И тъй като всичко, което подаваме на клетките на тялото си, влияе върху организма ни като цяло, под натуропатия разбираме комплексно здраве - на ум, физика и душа. През последните години традиционната медицина допусна груби грешки, отдалечавайки се от природата. Така си изиграхме лоша шега. Книгите, в които се описват контра-индикациите на химическите препарати, са четири пъти повече от информацията за „лекарствата”. Истински мъдрите лекари в цял свят вече разбират, че лечението само по традиционен начин е ограничение и се обръщат към древните науки.

Нутрициология:

Още преди 2500 години, бащата на медицината Хипократ дал следния съвет на учениците си: „Нека храната ви бъде лекарство и лекарството – храна“. В средата на миналия век през 1968 г. принципът е доразвит от лауреата на Нобелова награда за химия Линус Полинг, въвел термина ортомолекулярно хранене (придържащо се към правилната молекула). Според теорията на американския учен, ако тялото се снабдява с правилните молекули - витамини, минерали, хормони, аминокиселини и др., голяма част от болестите ще бъдат изкоренени. Така постепенно науката за здравословното хранене нутрициология печели позиции в научните среди. Напоследък придобива все по-голяма популярност мнението, че тя ще бъде основата на медицината на бъдещето. А това бъдеще изглежда вече е дошло, защото все повече се засилва ролята на професии като диетолог, хранителен терапевт. Терапевтът по хранене вече работи с индивидуални клиенти за установяване и премахване на хранителни, физически и психологически разстройства, отразяващи се на здравето, като целта му е да доведе биохимията на човек до здравословен баланс.

Запознаване с различен вид добавки и тяхното приложение (в какви стойности се дават според заболяването на пациента):

В този колеж ще се научите как да изработвате комбинация от органови лекарства за да подпомогнете определената система която е засегната. Методите, на които ще Ви обучим ще Ви дадат възможността да станете следователи и правилни оценители на пречките за лечение на определен вид заболяване. Тези методи са напълно нови и се покриват със съвременните заболявания и техния начин на терапевтиране. Основното помощно средство на хомеопата идва - фината вълнова машина, която развързва ръцете на всеки находчив хомеопат. На тази машина се изработват теотопични и исотопични лекарста.

Добре дошли в необхватното поле на комплексното хомеопатично знание!